متأسفانه آب آشامیدنی سالم به تدریج در حال کاهش است و آب موجود روز به روز آلوده‌تر می‌شود. توانایی نوشیدن آب تمیز و آگاهی از عناصر موجود در آن یک ضرورت مهم است که انواع دستگاه تصفیه آب خانگی شرایط این امر را برای انسان مهیا کرده‌اند. 

سیستم تصفیه آب:

عناصری مانند لجن، خاک، زنگ زدگی، میکروارگانیسم‌ها، ویروس‌ها، شن و گرد و غبار موجود در آب لوله کشی به لطف وجود این فیلترها در مراحل اولیه عبور آب، خارج می‌شوند. کلر موجود در آب به واسطه فیلترهای ثانویه دستگاه تصفیه آب خانگی حذف می‌گردد.

دستگاه تصفیه آب خانگی توسط برندهای متفاوت در انواع زیرسینکی، دیواری و رومیزی تولید و عرضه می‌شوند. انتخاب هریک از مدل های دستگاه تصفیه آب خانگی به عواملی مانند محل قرارگیری دستگاه تصفیه آب، سبک و چیدمان وسایل منزل و آشپزخانه و... بستگی دارد و نمی‌توان بطور قاطع گفت که بهترین مدل آن کدام است. اما برند سازنده و مرکز خرید معتبر آن از پارامتر های مهم در انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی هستند که حتماً باید در نظر گرفته شوند. در ادامه  انواع مختلف دستگاه تصفیه آب خانگی را به اختصار معرفی می‌نمائیم.

کارایی تصفیه آب:

آبی که به دستگاه‌های تصفیه آب می‌رسد در درجه اول از قبل فیلتر شده است.  در این مرحله که به عنوان "فیلتر ذرات" تعریف می‌شود، تمام ذرات موجود در آب که اندازه آنها بیش از پنج میکرون است، برداشته می‌شود. پس از این مرحله، سیستم‌های تصفیه آب خانگی مرحله فیلتر کربن را آغاز می‌کنند.


مزایای دستگاه تصفیه آب:

دستگاه تصفیه آب آشامیدنی یا تصفیه آب طبیعی، با فیلتر نمک‌های مضر موجود در آب، شرایطی ایده آل را برای تسریع گردش خون فراهم می‌کند. این  اولین قدم برای یک زندگی سالم است. به این ترتیب بدن از انرژی و تناسب بیشتری برخوردار می‌شود. سیستم‌های تصفیه آب خانگی مزایای بسیاری را به همراه دارند. با این حال، در درجه اول کیفیت زندگی با افزایش کیفیت آب استخراج شده از این دستگاه‌ها افزایش می‌یابد. این قطعاً مهم‌ترین مزیت انواع دستگاه‌های تصفیه آب است.

وجود ممبران RO به همراه فیلتر کربنی علاوه بر حذف آلاینده های مهمی مثل نیترات، آرسنیک، میکروپلاستیک ها، کلر و مشتقات آن، کلرامین، سموم دفع آفات و علف کش ها، آلاینده های مولد بو و طعم بد آب و موارد دیگر نه تنها باعث می شود آب آشامیدنی سالم تری ایجاد شود؛ بلکه مقادیر استانداردی از املاح مفید دوباره به آب سالم و تصفیه شده بر می گردد.


انواع فیلتر تصفیه آب و کاربرد آنها:

  1. فیلتر کربن گرانولی: این نوع فیلترها جهت بهبود طعم و مزه آب مورد استفاده قرار می‌گیرند، آلاینده‌هایی مانند آفت‌کش‌ها یا کلر که روی طعم آب تاثیر می‌گذارند جذب این فیلتر شده و آب گوارا به دست می‌آید.
  2. فیلتر کربن بلاک: فیلتر کربن بلاک نیز مشابه فیلتر گرانول عمل کرده و فرآیند آن را تکمیل می‌کند و باعث شفافیت آب و همچنین از بین رفتن طعم و بوی نامطبوع و ذرات کربنی آزاد در آب مصرفی خواهد شد.
  3. فیلتر رسوب: همانطور که از نامش پیداست جهت از بین بردن رسوب، زنگ زدگی لوله و... به کار می‌رود و عموما جنس آن از پلی‌پروپیلن است.
  4. فیلتر ممبران: همان فیلتر بسیار مهمی است که مکانیزم اسمز معکوس را در دستگاه های تصفیه آب کامل برعهده دارد.
  5. فیلتر UV: یا همان فیلتر فرابنفش است که به روش تابشی میکروارگانیسم‌ها، میکروب‌ها و باکتری‌های موجود در آب را از بین می‌برد.
  6. فیلتر قلیایی: این فیلتر موجب کاهش خاصیت اسیدی آب شده و آب قلیایی سرشار از خواص مفید را در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد.
  7. فیلتر مینرال: این فیلتر جهت حذف مقداری از املاح معدنی آب استفاده می‌شود، در واقع اگر سختی آب بالا باشد آن را کاهش می‌دهد اما نه به این صورت که تمام مواد معدنی آن را حذف می کند، به همین جهت معمولا در مرحله آخر قرار می‌گیرد.
  8. فیلتر مادون قرمز: این فیلتر نیز کار اکسیژن سازی در آب را انجام می‌دهد.

بهترین گزینه برای خرید چه می تواند باشد؟

مهم ترین فاکتور برای خرید دستگاه تصفیه آب این است که شما چه نوع ناخالصی را می خواهید از آب حذف کنید و این که آیا در مورد سلامتی آب نگران هستید و یا فقط طعم و بوی نامطلوب آب شما را اذیت می کند.مواد آلاینده احتمالی آب منطقه خودتان را شناسایی کنید. مثلا آب لوله کشی شهر معمولا دارای مقداری کلر و محصولات جانبی آن مثل تری هالومتان ها، فلزات سنگین مثل جیوه و سرب، میکروپلاستیک، آرسنیک، مواد آلی باقی مانده از جانداران در آب و میکروارگانیسم هایی است که با کلر حذف نمی شوند.

فیلتر مناسب برای حذف این آلاینده ها را بشناسید. به این دلیل که فیلترهای مختلفی برای انواع مختلف آلاینده های آب طراحی شده است و بعضی از دستگاه ها از چند نوع فیلتر مختلف برای حذف ناخالصی های آب استفاده می کنند.و ذکر  این نکته مهم است که مخزن کوچکتر نمی تواند نیازهای یک خانواده پرجمعیت را برآورده کند و مخزن بزرگ تر از حد لازم هم باعث دیر خالی شدن مخزن و ماندن آب می شود.

قیمت دستگاه تصفیه آب؟

عوامل بسیاری می توانند بر قیمت دستگاه تصفیه آب خانگی موثر باشند. از جمله مهمترین این عوامل می توان به تعداد فیلترها اشاره کرد. در کنار این اما کیفیت فیلترها، جنس شیرآلات نیز میتواند در این بخش موثر باشد. جنس شیرآلاتی که در دستگاه تصفیه آب خانگی مورد استفاده قرار میگیرد میتواند از استیل، کروم و یا آلیاژ های مختلف دیگر باشد. مقدار حجم مخزن ذخیره نیز متفاوت است و هر چقدر بیشتر باشد قیمت نیز بیشتر خواهد شد.

نحوه نگهداری؟

فیلترها را طبق زمان مشخص شده تعویض کنید؛بسته به نوع فیلتر، کیفیت آب و میزان مصرف آب، ممبران و فیلترهای معمولا هر 3 ماه تا 2 سال یک بار نیاز به تعویض دارند.و هوزینگ های خالی یا همان محفظه های فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی خودتان را سالی یکبار طبق دستور ضد عفونی و تمیز کنید. این کار را می توانید خودتان انجام بدهید و یا از متخصصان دستگاه های تصفیه آب کمک بگیرید. متخصصان ما می توانند خدمات سرویس دوره ای و تعمیر انواع دستگاه تصفیه آب را به طور حرفه ای ارائه دهند.

نکات مهم:

  • برای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی مناسب، لازم است که پارامترهایی مانند توجه به ابعاد دستگاه، محل نصب (زیر سینک آشپزخانه، روی دیوار و...)، مدت شستشو یا تعویض فیلترها، هزینه نصب و راه اندازی، همچنین خدمات پس از فروش و گارانتی را در نظر داشته باشید.
  •  نیترات بعنوان یکی از خطرناک ترین آلاینده های آب شناخته شده است. حتی پس از تصفیه آب در تصفیه خانه های شهری نیترات از بین نرفته و حتماً برای حذف آن از آب مصرفی، به دستگاه تصفیه آب مجهز به فیلترهای پیشرفته نیاز است.
  •  از جمله عوامل دیگر که موجب ناخالصی آب آشامیدنی می‌شود، کلر است. در تصفیه خانه ها و تلمبه خانه های آب شهری به منظور نابودی باکتری ها، کلر به آب افزوده می‌شود.
  • سرطان، بیماری های قلبی، آسم، ناهنجاری های جنینی و... عواملی هستند که ممکن است بر اثر مصرف کلر موجب ناراحتی افراد شوند. زیرا لاشه باکتری ها و میکروارگانیزم های کشته شده توسط کلر همچنان در آب معلق مانده که این امر می‌تواند منشاء بروز آلودگی های دیگری در آب باشد.
  • همانطور که می‌دانید آب مصرفی از طریق لوله کشی های گسترده از تصفیه خانه ها به سایر نقاط شهر ارسال می‌شود. در شبکه لوله کشی آب شهری معمولاً لوله های قدیمی و زنگ زده وجود دارد که هنگام عبور آب از این لوله ها، ذراتی به آن اضافه می‌شود و باعث ناخالصی آب مصرفی می‌گردد.
  • مواد نگهدارنده ای مانند فلوراید که برای ماندگاری آب به بطری های آب معدنی افزوده می‌شود، از عوامل شیمیایی و بیماری زا محسوب می‌شود. این سبب می‌شود تا آب معدنی ها نیز حاوی آب آشامیدنی کاملاً سالم نباشند.

کلام آخر:

بین ۶۶ تا ۸۵ درصد از بدن انسان را آب تشکیل داده است و همچنین میزان این آب در خون انسان ۷۹ درصد خالص است. اینطور گفته می شود که اغلب سوخت و سازهای سلولی که در بدن انجام می شود عمدتا توسط آب صورت خواهد گرفت و همین هم باعث می شود که نیاز به آب سالم برای داشتن بدنی سالم به صورت محسوس حس شود. پس آب را سالم به بدنتان بیاورید و سالم زندگی کنید.